Prothesen

Een prothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat een lichaamsdeel volledig of gedeeltelijk vervangt. Een prothese neemt de functie over van het (gedeeltelijk) missend of beschadigd lichaamsdeel en helpt mensen weer te kunnen functioneren. Orthopedie 2000 vervaardigd uitsluitend prothesen die op of om uw lichaamsdeel worden gedragen. Denk hierbij aan been- of armprothesen.

De cosmetische afwerking van uitwendige prothesen is afhankelijk van de wensen van de prothesedrager in vele gevallen erg belangrijk. Het is voor ons keer op keer een erg uitdagende en dankbare taak om prothese dragers zo onopvallend mogelijk weer te kunnen laten voldoen in hun primaire dagelijkse behoefte, het vrij kunnen bewegen!

Ik moet een prothese, wat nu?
Een prothese wordt in vele gevallen voorgeschreven na een geboren afwijking of na amputatie. Naast de beperking in functioneren is dit mentaal ook een bijzonder ingrijpende fase waarin vaak tijd nodig is voor verwerking en acceptatie. Wanneer u er klaar voor bent, zijn wij dat ook!

Onze adviseur neemt ruim de tijd, luistert naar uw wensen en analyseert uw beperkingen. Met deze informatie adviseren wij u over de meest optimale combinatie van materialen en technieken. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere van de plaats waar de prothese bevestigd wordt en wat u met de prothese wilt of moet kunnen doen.

Op uw verzoek stellen wij een zorgplan op, geheel voor u op maat. Wij vervaardigen voor u de prothese en samen helpen wij u aan de prothese te wennen, en er mee te functioneren.

Second opinion
Misschien heeft u al een prothese maar wilt u uw hulpvraag of prothese eens uit een andere invalshoek laten beoordelen. Het kan soms helpen om een tweede specialist te laten meekijken. In deze gevallen kunt u bij ons terecht voor een second opinion. Wij kijken naar uw hulpvraag en geven vrijblijvend advies.

Wilt u meer weten over prothesen? Neem contact met ons op.