Vergoedingen

Wij begrijpen dat u geïnteresseerd bent in de financiële afhandeling van onze hulpmiddelen. In vele gevallen krijgt u onze hulpmiddel (gedeeltelijk) vergoed. Via de volgende instanties kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding.

Zorgverzekeraar
Orthopaedie 2000 heeft zorgcontracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Wanneer een hulpmiddel voor langdurig of dagelijks gebruik zal worden ingezet krijgt u dit vanuit uw basisverzekering volledig vergoed.
Belangrijk hierbij is de medische indicatie vanuit uw arts of specialist. Hiermee kunt u in aanmerking komen voor het hulpmiddel dat u nodig heeft. Let op, de zorgverzekeraar hanteert vanuit de basisbeurs voor iedere persoon ouder dan 18 jaar een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-.

Werkgever
Indien u een hulpmiddel nodig heeft om op uw werk beter of pijnvrij te kunnen presteren, is het in belang van de werkgever dat u deze voorziening draagt. Vaak hebben werkgevers hier een budget voor of zijn zij hiervoor verzekerd. Onze adviseur kijkt samen met u naar de mogelijkheden.

UWV
Naast uw werkgever is ook UWV erop gericht u zo lang en gezond mogelijk aan het werk te houden. Via UWV kunt u een aanvraag doen voor een voorziening.
Via de website van UWV kunt u het aanvraagformulier downloaden. Dit formulier kunt u samen met uw werkgever of met onze adviseur invullen. Uiteindelijk bepaalt UWV of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Bijzondere bijstand
Indien u geen werkgever heeft en u ontvangt een uitkering, kunt u bij de uitkeringsinstantie om bijzondere bijstand vragen. Met de medische indicatie vanuit uw arts of specialist kijken onze adviseurs samen met u wat er mogelijk is.